Origjina

Iniciativa The Balkan Forum është lansuar në takimin e parë vjetor të Forumit Ballkanik i cili është mbajtur më 7-9 shkurt 2013 në Selanik të Greqisë. Forumi mblodhi akterë dhe liderë të ndryshëm nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kroacia, IRJ e Maqedonisë, Greqia, Kosova, Mali i Zi dhe Serbia. Më shumë se 50 pjesëmarrës nga shoqëria civile, sektori privat, akademia dhe qeveria punuan së bashku për të krijuar ide dhe strategji inovative për themelimin e bashkëpunimit rajonal dhe për të katalizuar zhvillimin ekonomik, duke nxjerrë në pahpërparësitë rajonale dhe përparësitë krahasuese.

Forumi u hap nga Yannis Boutaris, Kryetar i Selanikut; George Papandreou, ish kryeministër i Greqisë; David Burger, Zëvendës Drejtor, Zyra e Çështjeve të Evropës Qendrore, Departamenti  Amerikan i Shtetit; dhe Haki Abazi, Drejtor i Programit, Rockefeller Brothers Fund. Forumi inaugurues Ballkanik për bashkëpunimin rajonal shënoi një fillim të rëndësishëm, duke rezultuar në rekomandime konkrete, duke përfshirë edhe krijimin e një organizate joqeveritare të Forumit Ballkanik. Organizata The Balkan Forum shërben si sekretariat i rrjetit të forumit Ballkanik, që zbaton rekomandimet e rrjetit dhe që organizon takimet vjetore.

Donatorët

The Balkan Forum is supported by RYCO. The content of this website is the sole responsibility of The Balkan Forum and does not necessarily present the views of RYCO