Нашиот тим
И биографија ...

ASTRIT ISTREFI
Извршен директор

astrit@thebalkanforum.org

+383 49 427 222

+383 38 728 927


Повеќе од 20 години искуство во секторот за граѓанско општество што се фокусира на спречување конфликти, градење мир и прашања поврзани со развој на ранливи области, погодени од конфликти, водечки стратегиски развој и управување/следење на комплексни програми, буџети и тимови во Западен Балкан, Централна Азија, Кавказ, Авганистан, Обединетото Кралство и САД. Тоа вклучува работење со „Кеар интернешенел“, Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ) и Форумот за граѓански иницијативи (ФГИ) во Приштина; Меѓународната организација за миграција (ИОМ) во Кабул и Вашингтон; и „Сејфворлд“ во Лондон

Неговото искуство во високиот менаџмент во локални и меѓународни организации опфаќа стратегиски и оперативен менаџмент (и водечки стратегиски процеси на планирање и ревизија); развивање и зајакнување на човечките ресурси, финансии, прибирање финансиски средства и политика и системи за управување; водење и координирање со истражување и застапување ; и партнерства, вмрежување и создавање коалиции.

Проблематичните области на кои тој работи вклучуваат демократизација, развој на граѓанско општество, избори, решавање конфликти, безбедност на заедниците, инклузивни политички процеси, безбедност и лесно оружје, поврзување на мирот на ниво на заедници и безбедност со национални и меѓународни политики и рамки.

Како член на одбор во неколку невладини организации од 2000 година, тој придонесол кон нивен организациски развој и кон подобрување на нивното управување и одговорност.


GAZMEND BERLAJOLLI
Project Manager

gazmend@thebalkanforum.org

+383 44 141 999

+383 38 728 927MARINA QUEINS


Марина Квинс е студент по политички и општествени науки, како и студии по англиски јазик на универзитетот "Реинеше Фридрих-Вилхелмс" во Бон, Германија, која води двојно поголема Б.А -диплома. Таа исто така работи како студенстски асистент на консултантски услуги специјализирани во областа на животната средина и енергетската технологија.

Марина прв почна да студира германски студии и англиски студии на Универзитетот во Келн паралелно со нејзиното средно образование и оттогаш ги дополнува своите академски знаења со практична работа во различни компании и државни институции како ,,Unicepta” - компанија за медиумска анализа, ,,WDR West German Broadcasting” од Келн и ,,Одделение за финансиско разузнавање на германското биро за царински истраги”. Таа, исто така, има завршено практикантска работа, меѓу другото, со ,,Германската федерална академија за безбедносна политика“ и ,,Филијала за геополитика на германскиот Бундесвер”.

Таа е членка на ,,Асоцијацијата за младински атлантски договор” и ,,Академското здружение за безбедносни студии”. На Марина мајчин јазик и е германскиот јазик, а додека течно зборува англиски и има почетничко познавање на француски и турски јазик.


SAMIR BEHARIĆ

samir@thebalkanforum.orgДонатори

The Balkan Forum is supported by RYCO. The content of this website is the sole responsibility of The Balkan Forum and does not necessarily present the views of RYCO